O nama

Povijest Luje d.d.

Tvrtka Luje d.d. osnovana je prije više od dva desetljeća, točnije 1992 godine. U više od dvadesetak godina poslovanja zadržali smo prepoznatljivost i isprofilirali se kao jedan od najprepoznatljivijih brandova u poslu kojim se bavimo. Ugostiteljstvo, trgovina, turizam, sve je to Luje d.d. Poštujući najviše standarde u svim segmentima poslovanja, ali u isto vrijeme čuvajući tradicionalne vrijednosti hrvatske turističke i gastronomske baštine izgradili smo imidž tvrtke koji nas je pozicionirao na tržištu, kako domaćem, tako i inozemnom.

razvoj tvrtke

Upoznajte se ukratko s razvojem tvrtke Luje d.d., pogledajte što smo sve odradili u posljednjih više od dva desetljeća, nastojeći vlastito poslovanje, ali objekte u našem vlasništu podignuti na najveću moguću razinu. Provjerite i što planiramo u budućnosti. Ovo je, zapravo, kratki prikaz vremenske crte tvrtke Luje d.d.

  • 1995-1998
  • 2002-2007
  • 2012
  • 2013
  • 2014
  • 2015 -
1995
Preuzimanje
Naša tvrtka preuzeta je u travnju 1995. godine sa svim sustavima i načelima naslijeđenog socijalističkog poslovanja koje je zahtijevalo hitnu rekonstrukciju u skladu s novim postulatima.
1995
Rekonstrukcija
nakon pravne i financijske konsolidacije krenuli u prvi bitniji redizajn programa poslovanja preuređenjem poslovnog i trgovačkog centra Central u središtu Rijeke.
1998
Ulaganja
Preuređivale su se smještajne jedinice, restoran i terasa Hotela Bakarac. Ujedno su pripremani budući projekti i nacrt ulaganja za poboljšanje kvalitete usluga svih naših objekata.
2002
Kamp Kozica
Pristupili smo rekonstrukciji zgrade restorana i marketa u kampu Kozica te tehničkom uređenju parcela za kampiranje i naturalnog dijela kampa. Kamp Kozica dobija temelje za razvoj.
2007
Villa Lostura
Potpuno je obnovljena Villa Lostura, s idejom da uslugu smještaja dovedemo na najviši stupanj kvalitete, u čemu smo nedvojbeno i uspjeli, udahnuvši Villi Lostura ekskluzivnost.
2007
Kostrena i Bakarac
Usporedno s ostalim poslovima nastavili smo ulagati u redizajn manjih ugostiteljskih objekata, Restauranta Copacabana u Kostreni i Hotela Bakarac.
2012
Kamp Klenovica
Kompletno je rekonstruiran samoposlužni restoran u sklopu kampa Klenovica te prostor marketa, čime se dodatna usluga kampa podigla na višu razinu sve s ciljem komoditeta i komfora za goste.
2012
Pripreme za investicije
Uz sve ostale projekte i dnevne aktivnosti, krećemo s pripremom investicijskog ulagačkog plana za sve naše objekte, usluge i proizvode, kako bismo spremni dočekali nove trendove.
2012
Vizija i promocija
Potreba za promoviranjem našeg portfelja širi se i izvan granica hrvatske, promocija putem web stranica i na brojnim stručnim portalima novi je temelj naše vizije
2013
Brojna ulaganja
Jedna od godina u kojoj smo krenuli sa značajnijim ulaganjima, shvaćajući potrebu za usklađivanjem naših objekata i kapaciteta sa sve zahtjevnijim tržištem.
2013
Delibar Central - početak
preuređenje poslovnog prostora u sklopu trgovačkog centra Central čime je stvoren „Delibar Central“ - ugostiteljski objekat koji svojim uređenjem predstavlja jedinstvenu kombinaciju ugostiteljstva.
2013
Delibar Central - završetak
Delibar Central je kombinacija zalogajnice, bara i prodavaonice delikatesa a konceptom poslovanja u nacionalnim okvirima pomaže promociji domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda.
2014
Novi planovi
Usprkos globalnoj krizi i recesiji, godinu otvaramo s novim planiranjem, fokusirani na održavanje postojeće kvalitete i pružanje novih usluga kako bismo podigli kompetitivnost.
2014
Bazeni Klenovica - početak
Početkom godine krećemo s projektnom dokumentacijom za izgradnju bazenskog kompleksa u Kampu Klenovica. Cilj nam je ponuditi gostima kampa savršene, moderne bazene.
2014
Bazeni Klenovica - završetak
Završen je i otvoren kompleks koji se sastoji od pet bazena, ukupne površine 2000 metara kvadratnih, koji svim posjetiteljima kampa pruža savršen doživljaj i odmor.
2015
Projekt Lovran - projektiranje
Projekt u Lovranu je u fazi projektiranja, a predviđa se izgradnja mješovitog poslovno - smještajnog sadržaja sa 5 etaža + garaža ukupne površine od cca 3500 m2.
2015
Projekt Lovran - izgradnja
Objekat koji je u pripremi za gradnju može se izgraditi ovisno o interesu, kao stanovi, senior hotel ili u svrhu turizma i medicinskog turizma. Izgradnja je planirana tijekom 2015.
2015
Projekt Bakarac - restrukturiranje
Luje d.d. projekt hotel Neptun
Novi hotel može se graditi u turističke, zdravstvene namjene ili kao senior hotel, ovisno o konačnoj procjeni.

Djelatnosti

Trgovina

Luje d.d. trgovina

Trgovačko poslovanje

Odvija se sustavom veleprodaje i maloprodaje, kroz diskonte i markete. Uz trgovački program koji nudimo, razvijamo i vlastitu proizvodnju, tov stoke u suradnji s našim partnerima i kooperantima. Izdvajamo proizvodnju vlastitog pršuta, proizvodnju vina kroz strateško partnerstvo, kao i pekarstvo, odnosno gastro-delikatesni program.

Ugostiteljstvo

Luje d.d. ugostiteljstvo

Ugostiteljske usluge

Nudimo široku paletu ugostiteljskih usluga, kroz sustav restorana, barova i objekata na plažama. Pored sezonskih ugostiteljskih objekata u Klenovici, Kozici i Kostreni, cjelogodišnju uslugu nudimo u objektima koji se nalaze u Rijeci, Lovranu i Kostreni. Na lokaciji u Kostreni nalazi se naš market, caffe bar-pizzeria, manji kamp, proizvodni i skladišni prostor, kao i uprava naše tvrtke.

Turizam

Luje d.d. turizam

Turistički i smještajni kapaciteti

Turistička djelatnost koju nudi Luje d.d. temelji se na našim smještajnim kapacitetima koji se nalaze na području Kvarnera. Tu su Kamp Klenovica, u kojem nudimo parcele za najam, studio apartmane, mobilne kućice, a posebno izdvajamo novosagrađene bazene koji nude vrhunski užitak i odmor. Kamp Kozica nudi odmor u netaknutoj prirodi, koja je idealno okruženje za obiteljski odmor. Ako želite nešto ekskluzivniji odmor, tu je Aparthotel Villa lostura s deset vrhunskih, ekskluzivnih apartmana, kao i hotel Bakarac, koji se nalazi u neposrednoj blizini Rijeke.

ostalo

Nastojimo proširiti portfelj naših usluga u suradnji s našim hrvatskim i inozemnim partnerima

Najam poslovnih prostora

Uz sve navedene usluge trgovine, ugostiteljstva i turizma, posebno izdvajamo trgovačko-poslovni kompleks "Central" koji se nalazi u središtu grada Rijeke. Unutar samog kompleksa nalazi se ekskluzivni "Delibar Central" ugostiteljski objekt koji je temeljen na konceptu delikates bara. No, tu su i brojni poslovni prostori koje iznajmljujemo. Ukoliko ste zainteresirani za suradnju ili najam poslovnog prostora, kontaktirajte nas kako biste saznali raspolažemo li u ovom trenutku slobodnim prostorima.

Misija koju pratimo

Njegovanje tradicionalnih vrijednosti u simbiozi s praćenjem trendova modernog poslovanja, to je naš put i naša misija koju slijedimo. Jedino na taj način, uvjereni smo, možemo ostati konkurentni na tržištu koje je upravo u aktualnom trenutku, više nego ikada, s pravom zahtjevno i senzibilizirano kada je u pitanju istinska kvaliteta i vrhunska razina usluge. Stoga se konstantno trudimo biti u trendu, ponuditi našim klijentima nove proizvode, podizati razinu usluge ali u isto vrijeme i zadržati tradicionalne vrijednosti koje obilježavaju naš kraj, nas, ali i Hrvatsku uopće.

Partnerski program

S brojnim partnerima iz Hrvatske, ali i inozemstva, nastojimo kreirati nove vrijednosti i istaknuti naše komparativne prednosti koje će nas zadržati na vrhu. Upravo je izgradnja kvalitetne partnerske mreže, kao i suradnja s našim kooperantima jedan od temelja našeg poslovanja, ako i vi imate sličnu viziju, baziranu na istinskoj kvaliteti i tradicionalnim vrijednostima Hrvatske, ne oklijevajte, javite nam se s poslovnim prijedlogom koji ćemo sa zadovoljstvom razmotriti. Naša su vam vrata uvijek otvorena, dapače, veselimo se svakom novom partneru, kooperantu ili novom poslovnom projektu.